Crowdfunding – dividend

Lånebaseret crowdfunding – eller crowdlending – gør det muligt for ejendomsudviklere og små virksomheder at få finansiering direkte fra en gruppe (“crowd”) af investorer uden om banken. Privatpersoner og virksomheder får samtidig mulighed for at investere i fx ejendomsprojekter som ellers ikke ville være tilgængelige på det åbne marked.

Kameo.dk

En af udbyderne i crowdlending er Kameo, som har lavet en platform der er supernem at bruge og som giver dig hurtig adgang til at forrente din opsparing. Det mindste du kan udlåne er kr. 500,- så jeg vil påstå at alle kan være med.

I modsætning til aktier, låser du dine penge i en kortere eller længere periode, mod at du får en given rente. Løbetiden er typisk mellem 3 og 24 måneder, så du skal kunne undvære pengene i så lang tid. Det er indtil videre kun muligt for låntager, at afkorte udlånet. Långiver har ikke den mulighed, så du skal være indstillet på at undvære pengene i hele udlånets løbetid.

eksempel okt 2021

Typisk betaler låntagerne 7-11 % i rente og al renten gives til långiverne. Låntagerne betaler også Kameo for at få lånet og derfor er platformen helt gratis for långiver. (hvis du handler i anden valuta, er der, ligesom alle andre steder, et ‘vekselgebyr’ gemt i valutakursen.)

Renterne udbetales på samme dato, hver måned, i den valuta som det støttede projekt bruger.

P.T. kan der investeres i danske, svenske og norske kroner. Der er derfor en vis risiko i forbindelse med bevægelserne i valuta kurserne.

Kameo indberetter alle nødvendige informationer til skat, men du skal selv afregne med skat når året er opgjort.

Disclaimer

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.