Buy the dips


Hvis du handler aktier, som booster til din FIRE-opsparing, bør du altid holde øje med gode tilbud på dine favoritaktier.

Fra tid til anden kommer der nogle kursfald, som ikke kan forklares med hvordan det enkelte firma egentlig klarer sig. Disse kursfald skyldes store begivenheder som rammer aktiemarkederne globalt og stort set ingen aktier undgår dem.

Af nyere fald kan nævnes Corona udbruddet feb-mar 2020, containerskibet Ever Given der spærrede Suez kanalen 2021, frygt for rentestigninger og inflation 2022.

Når disse kursfald opstår kan det være tid til at overveje om du stadig tror på de aktier du har i porteføljen. Når du vurderer hvert enkelt aktie skal du fokusere på om firmaernes grund-idé er under pres. Nogle brancher vil næsten altid være mindre berørt end andre. Medicin kan virke mere sikker end hotel-virksomhed. Hus-udlejning kan virke mere sikker end bilfabrikker. Din vurdering skal bunde i hvilke varer eller ydelser du tror forbrugerne beholder længst og hvilke de skærer ned på først. Jeg tror f.eks. på at folk skærer ned på fly-rejserne før de ændrer på deres medicinforbrug, og at nyt tøj bliver valgt fra inden øl, sodavand og cigaretter.

Hvis du tror på at dine aktier stadig har en god forretningsmodel, så skal du seriøst overveje at købe nogle flere – når de endelig er på tilbud. Husk at det er ikke de små bevægelser der forekommer dagligt/ugentligt i enkeltaktier, men de større Dips der rammer mange aktier samtidigt – der skal igangsætte overvejelserne om der skal lægges til.

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.